Egy jó hideg limonádénál már csak egy adag dinnyés limonádé oltja jobban a szomjat, és hűsíti le az embert. Egy kicsivel bonyolultabb elkészíteni, mint a sima verziót, de megéri vesződni vele, mert isteni finom!
Mire lesz szükségünk?
Egy kevés csapvíz (pár evőkanálnyi), egy közepes citrom facsart leve, fél uborka, 1 dl rum, fél csokor friss menta, egy fél görögdinnye, ízlé szerinti mennyiségben barnacukor
Hogyan fogjunk hozzá?
A dinnyét magozzuk ki alaposan, majd daraboljuk fel. Tegyük félre amíg lereszeljük az uborkát, majd a reszelt uborka levét facsarjuk ki egy tálba, csak a levét fogjuk használni, a húsát nem. Mindent tegyünk bele egy turmixgépbe, adjuk hozzá az egy deci rumot,egy kevés mentát, adjunk hozzá cukrot ízlés szerint, majd 3-4 perc alatt turmixoljuk az egészet egyenletesre! Ha túl sűrű a végeredmény, óvatosan, fokozatosan hígítsuk fel pár kanál vízzel. Tegyük legalább 40 percre hűtőbe, majd szeletelt citrommal, mentával díszítve fogyasszuk.