A salsa nevét már mindenki hallotta - ez a méltán híres mexikói fogás kitűnő kísérője bárminek, ami mártogatásra alkalmas, kezdve a sült krumplitól a nacho chipsen át a vékonyra szeletelt, grillezett húsokig. Lássunk is hozzá!
Mire lesz szükségünk?
Fél kiló érett paradicsom, 2 érett avokádó, egy nagyobb gerezd fokhagyma, egy fej mogyoróhagyma, egy kisebb csokor újhagyma (csak a feje), friss chilipaprika ízlés szerinti mennyiségben, egy csokor friss koriander (aprított)., fél zöldcitrom préselt, szűrt leve, egy kevés tengeri só, és fehérborecet.
Hogyan fogjunk hozzá?
Aprítsuk fel a hagymákat, a fokhagymát préseljük le. Tegyünk mindent egy közepes tálba, majd öntsünk rá egy kevés fehérbor ecetet, és sózzuk meg. Picit keverjük el, majd hagyjuk állni tíz percet. Aprítsuk fel a koriandert, és a chili paprikából óvatosan vágjuk ki az erét, majd aprítsuk fel minél apróbbra. Mossuk meg a paradicsomot, majd kockázzuk fel nagyjából fél centis darabokra. Ezután mossuk meg az avokádót is, távolítsuk el a héját, a húsát pedig vágjuk fel szintén fél centis kockákra, ez utóbbit locsoljuk meg a lime levével. Tegyünk mindent egy tálba, locsoljunk rá még egy kevés borecetet, majd forgassuk át az egészet. Kiváló köret húsok tetejére kanalazva, vagy mindenféle parázson sült krumpli mellé.