A gyros szó hallatán sokszor a gyorséttermek jutnak eszünkbe, pedig házilag is elkészíthető ez a nagyon finom, különleges fűszerezésű étel - és garantáltan olcsóbban és ízletesebben, mintha rendelnénk, vagy étteremben vennénk!
Mire lesz szükségünk?
75 dkg csirkemellfilé, 3 nagy evőkanál gyros fűszerkeverék, 2 kanál kacsazsír.
Hogyan fogjunk hozzá?
Készítsük elő a húst: mossuk, tisztítsuk, majd végül nagyjából egy centis csíkokra vágjuk. Dörzsöljük be a hússzeleteket a kimért adag zsírral és a fűszerkeverékkel minél alaposabban, majd tegyük be pihenni a hűtőbe egy éjszakára. Egy szélesebb serpenyőt forrósítsunk fel, és adjuk hozzá a húst! Nagy lángon süssük, időnként megkeverve, megrázva az egészet. Vigyázzunk, hogy nehogy magunkra borítsuk a húst, vagy ránk fröccsenjen valami forró. Addig kell sütni, amíg a hús minden oldala át nem sül, és egy kicsit megpirulnak a szeletek, valamint már elpárolgott a sütés közben a húsból kifőtt víz.
Mivel tálaljuk: tzatziki salátával, sült krumplival, teljes kiőrlésű tortilla szeletekkel tálaljuk!