A paradicsomsaláta hálás köret: könnyen elkészíthető, lédússága miatt remekül passzol a grillezett húsokhoz, és különösen jól harmonizál a füstösebb ízvilágú ételekkel. Ráadásul remekül variálható fűszerekkel - nem kivétel ez alól a mai recept sem!
Mire lesz szükségünk?
25 dkg paradicsom, negyed csokor medvehagyma, egy nagy citrom frissen facsart leve, 2 teáskanál őrölt koriander, bors és tengeri só ízlés szerinti mennyiségben, valamint 3 evőkanál olívaolaj vagy balzsamecet.
Hogyan fogjunk hozzá?
A paradicsomokról szedjük le a szárát, majd mossuk meg alaposan őket. Kockázzuk fel a paradicsomot, és helyezzük egy nagyobb tálba. Keverjük hozzá a fűszereket, majd a citrom levét préseljük ki, és szűrjük le valamilyen apró lyukú szűrővel! A leszűrt levet öntsük a salátára, majd adjuk hozzá az olívaolajat / balzsamecetet, és alaposan keverjük el az egészet. 15 percet hagyjuk állni hűtőben, majd már tálalható is.
Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa
Egy paradicsom akkor jó, ha visszamosolyog, a vásárlóra! Szerintem egy paradicsom legyen piros, kemény húsú és feszes héjú, a csészelevelei pöndörödjenek, mint valami szempillák. A fürtje legyen zöld, aranyló mirigyszőrökkel. Illatozzon! Én a bugaci paradicsomot"vásárolom a Sparban, mert abban még nem csalódtam. .