Egy ideális köret grillhúsok mellé: medvehagymás paradicsomsaláta

2016. június 23. Deino

 shutterstock_183218147.jpg

A paradicsomsaláta hálás köret: könnyen elkészíthető, lédússága miatt remekül passzol a grillezett húsokhoz, és különösen jól harmonizál a füstösebb ízvilágú ételekkel. Ráadásul remekül variálható fűszerekkel - nem kivétel ez alól a mai recept sem!

 

Mire lesz szükségünk?

25 dkg paradicsom, negyed csokor medvehagyma, egy nagy citrom frissen facsart leve, 2 teáskanál őrölt koriander, bors és tengeri só ízlés szerinti mennyiségben, valamint 3 evőkanál olívaolaj vagy balzsamecet.

shutterstock_207848917.jpg

Hogyan fogjunk hozzá?

A paradicsomokról szedjük le a szárát, majd mossuk meg alaposan őket. Kockázzuk fel a paradicsomot, és helyezzük egy nagyobb tálba. Keverjük hozzá a fűszereket, majd a citrom levét préseljük ki, és szűrjük le valamilyen apró lyukú szűrővel! A leszűrt levet öntsük a salátára, majd adjuk hozzá az olívaolajat / balzsamecetet, és alaposan keverjük el az egészet. 15 percet hagyjuk állni hűtőben, majd már tálalható is.

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Egy paradicsom akkor jó, ha visszamosolyog, a vásárlóra! Szerintem egy paradicsom legyen piros, kemény húsú és feszes héjú, a csészelevelei pöndörödjenek, mint valami szempillák. A fürtje legyen zöld, aranyló mirigyszőrökkel. Illatozzon! Én a bugaci paradicsomot"vásárolom a Sparban, mert abban még nem csalódtam. .

süti beállítások módosítása