Az egyik legnagyszerűbb dolog grillezés közben "batyus" krumplit sütni: nem foglalja a helyet a rácson, egyszerű elkészíteni, és nagyon különleges ízt és hangulatot kölcsönöz az elkészült ételeknek!
Mire lesz szükségünk?
0,5-1 kg újkrumpli, libazsír, tengeri só, egy ág friss rozmaring.
Hogyan fogjunk hozzá?
A nagyobb szemű újkrumplikat mossuk meg, sikáljuk meg, de nem kell őket a héjukat lepucolni, majd töröljük meg őket - ügyeljünk rá, hogy ne legyenek vizesek, mikor a parázsba kerülnek. Duplán vágott alufóliát vagy grillfóliát vékonyan kikenünk libazsírral, és teszünk bele pár levél friss rozmaringot, majd mehet bele a krumpli. Alaposan csomagoljuk be, hogy mindenhol fedje a krumplit a fólia! Süthetjük a rácson vagy közvetlenül a parázsban is, süss addig, amíg a villa át nem fut a csomagon. Fontos, hogy csak közvetlen tálalás előtt sózzuk!