Grill sertéstarja, egy kis ázsiai ízvilággal

2016. május 28. Deino

 shutterstock_422580958.jpg

A tarja az egyik legjobb alapanyag grillezéshez, ugyanis hála a felépítésének, tökéletesen szaftos, puha marad, és roppant ízletes lesz a végeredmény. Most egy kis ázsiai csavarral készítjük el ezt a klasszikust!

 

Mire lesz szükségünk?

10 szelet sertéstarja, egy nagyobb darab friss gyömbér, 7 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb, egész chilipaprika, egy citrom facsart, szűrt leve, 5 evőkanál mogyoróolaj, egy kevés koriandermag, 2 evőkanál sötét szójaszósz, és ugyanennyi osztrigaszósz.

 

Hogyan fogjunk hozzá?

Pucoljuk meg a fokhagymát és a gyömbért, utóbbit daraboljuk fel 6-8 részre, valamint vágjuk le a nem ehető részeket a chiliről. Ha nem szeretnénk túl csípősre a végeredményt, akkor a paprikából szedjük mi a magokat, az sokat elvesz az "éléből". Tegyük az összes hozzávalót egy mixerbe / erre alkalmas konyhai robotgépbe, és aprítsuk addig, amíg homogén, krémes, péres végeredményt nem kapunk.

shutterstock_90593605.jpg

Hagyjuk állni egy 15-20 percet, majd keverjük el alaposan kanállal, mielőtt a hússzeleteket beleforgatjuk a kész szószba. Tegyük őket egy tálba, fedjük le az egészet, majd a hűtőben hagyjuk állni 5-6 órán át. Grillen, parázs felett süssük őket ropogós barnára, krumplisalátával, vagy paradicsomsalátával isteni fogás.

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

A tarja a sertés könnyen és sokféleképpen elkészíthető része, zsírban bővelkedik, így grillezés közben nem szárad ki. Egyben vagy szeletben is ízletes fogás készíthető belőle, kezdő háziasszonyok is biztos sikert érhetnek el vele.

süti beállítások módosítása