Grill oldalas mézes pácban

2016. május 17. Deino

shutterstock_119124010.jpg

Az oldalasból számos finomság készül, azonban ez a kicsit füstös, kicsit édes fogás messze kiemelkedik közülük! 

 

Mire lesz szükségünk?

2 kg minőségi sertés oldalas, 3 közepes sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 közepes fej vöröshagyma, 10 szem bors, 18 gerezd fokhagyma. A páchoz: 8-10 evőkanál méz, 100g csípős paprikakrém, 50 ml szójaszósz, egy kevés napraforgó olaj, 12 gerezd fokhagyma.

Hogyan fogjunk hozzá?

Szeleteljük fel az oldalast, majd a zöldségekkel, a hagymával, és a fokhagymával együtt, sós-borsos alaplében főzzük elő a húst, egészen hasonlóan ahhoz, mintha húslevest készítenénk. Lassan, nagyjából 2 óra alatt főzzük puhára, a puhaságot villával tudjuk ellenőrizni. Utána szedjük ki a főzőléből, hagyjuk megszáradni, kihűlni a szeleteket.

Addig a mézet keverjük el a paprikakrémmel, 12 gerezd fokhagymát pucoljunk meg, préseljük le, és keverjük el azt is a mézben, majd adjuk hozzá a szójaszószt is, végül kb. egy dl olajat öntsünk még mellé. Az egészet keverjük el, dolgozzuk el addig, amíg egy homogén elegyet nem kapunk. Az oldalasokat alaposan kenjük le vele, vagy mártogassuk bele, majd egy estére tegyük az egészet hűtőbe. Grillsütőben, parázs felett süssük ki, forgassuk őket minél gyakrabban. Nem kell sokáig sülnie, mert a hús már eleve puha, és oda kell figyelni arra, hogy a méz miatt könnyen meg tud égni a hús. Köretnek salátát, vagy krumplit tálalunk mellé!

süti beállítások módosítása