Isteni húsos hasé házilag, olcsón!

2016. április 15. Deino

empanadas_5535.jpg

Sokan imádják, de a bolti verzió általában mindig lutri: vajon friss lesz vagy száraz, kerül-e bele elég hús, meg fűszer? Most megmutatjuk hogyan lehet ezt a közkedvelt falatot gyorsan és olcsón összehozni házilag!

shutterstock_70710706.jpg

Mire lesz szükségünk?

350g darált marhahús, 10 dkg reszelt sajt, 1 csomag leveles tészta, 1 vöröshagyma, só, bors, egy kevés dijoni mustár és 3 evőkanál olívaolaj, és egy tojás.

Hogyan fogjunk hozzá?

Pucoljuk meg a hagymát, majd kockázzuk fel apróra. Egy kevés olívaolajon futtassuk meg, majd vegyük erősebbre a lángot, és adjuk hozzá a marhát. Ízlés szerinti mennyiségben sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a mustárt. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kevergessük! Nem csak a fűszerek eloszlása, de az egyenletes pirulás miatt is. Ha megpirítottuk a húst, kapcsoljuk le a gázt, és tegyük félre kicsit lehűlni az egészet.

Harmadoljuk el a tölteléket, majd a leveles tésztát vágjuk hat egyforma méretű téglalapra, a húsos tölteléket pedig halmozzuk a közepére, ezután tekerjük fel őket. A kész hasékat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejüket tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses üzemmódban) 15-20 perc alatt süssük őket készre.

süti beállítások módosítása