A palacsintát mindenki imádja, a húsvét ízeivel fűszerezett verzióval pedig könnyedén lekenyerezhető az összes locsoló, legyen az felnőtt, vagy gyerek! Kevés alapanyagból készül, egyszerű, de roppant finom! Igazi csemege.
Mire lesz szükségünk?
30 dkg liszt, fél liter tej, 6 tojás, 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 3 evőkanál snidling, 2 evőkanál vaj, 40 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt, két csipet tengeri só.
Hogyan fogjunk hozzá?
A tojást törjük fel, majd egy nagyobb tálban keverjük el a tejjel, a sóval, és lassanként dolgozzuk hozzá a masszához a tejet, majd a petrezselymet és a snidlinget. Mikor teljesen egyenletes a massza, keverjünk rajta még párat, majd tegyük félre fél órát állni. A sütőt kezdjük el előmelegíteni 80 fokra, majd kezdjük el azonnal a palacsintát kisütni. A palacsintasütőbe tegyük egy kevés vajat, melegítsük fel, majd öntsük bele egy merőkanál tésztát, és süssük ki alaposan mindkét oldalán.
A kész palacsintákat tegyük egy tűzálló edénybe, majd tálalásig tegyük bele az előmelegített sütőbe. A sonkát vágjuk fel vékony csíkokra, és a serpenyőben olvasszuk fel a maradék vajat, és picit pirítsuk meg rajta a sonkát. A forró palacsintákat töltsük meg sonkával és sajttal, majd hajtsuk félbe, és még egyszer félbe. Ha a sajt nem olvadt meg kellően, pár másodpercre tegyük be a már összehajtott palacsintát a forró serpenyőbe.