Húsvéti sonkás-sajtos nyuszipalacsinta!

2016. március 10. Deino

shutterstock_77400487.jpg

A palacsintát mindenki imádja, a húsvét ízeivel fűszerezett verzióval pedig könnyedén lekenyerezhető az összes locsoló, legyen az felnőtt, vagy gyerek! Kevés alapanyagból készül, egyszerű, de roppant finom! Igazi csemege.

shutterstock_369603797.jpg

Mire lesz szükségünk?

30 dkg liszt, fél liter tej, 6 tojás, 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 3 evőkanál snidling, 2 evőkanál vaj, 40 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt, két csipet tengeri só.

Hogyan fogjunk hozzá?

A tojást törjük fel, majd egy nagyobb tálban keverjük el a tejjel, a sóval, és lassanként dolgozzuk hozzá a masszához a tejet, majd a petrezselymet és a snidlinget. Mikor teljesen egyenletes a massza, keverjünk rajta még párat, majd tegyük félre fél órát állni. A sütőt kezdjük el előmelegíteni 80 fokra, majd kezdjük el azonnal a palacsintát kisütni. A palacsintasütőbe tegyük egy kevés vajat, melegítsük fel, majd öntsük bele egy merőkanál tésztát, és süssük ki alaposan mindkét oldalán.

A kész palacsintákat tegyük egy tűzálló edénybe, majd tálalásig tegyük bele az előmelegített sütőbe. A sonkát vágjuk fel vékony csíkokra, és a serpenyőben olvasszuk fel a maradék vajat, és picit pirítsuk meg rajta a sonkát. A forró palacsintákat töltsük meg sonkával és sajttal, majd hajtsuk félbe, és még egyszer félbe. Ha a sajt nem olvadt meg kellően, pár másodpercre tegyük be a már összehajtott palacsintát a forró serpenyőbe.

süti beállítások módosítása