Lepje meg családját egy igazi különlegességgel, a sajtburger-levessel!

2016. február 12. Deino

shutterstock_130131941.jpg

A sajtburgert senkinek nem kell bemutatni! Az egyik legkedveltebb gyorséttermi étel nem csak hazánkban, de szerte az egész világon. És szinte mindenki imádja! Most megmutatjuk, hogyan lehet az ismerős ízeket becsempészni a konyhába egy finom, forró és tápláló leves formájában!

shutterstock_148461947.jpg

Mire lesz szükségünk?

0,5 kg (darált) marhahús, 1 közepes hagyma, 1 zeller (szár), 2 gerezd kisebb fokhagyma, 3 evőkanál liszt, 8 dl szűrt csirke vagy zöldség alaplé, 2 közepes krumpli, 1 aprított paradicsom konzerv, 2 bögre cheddar sajt, 1/2 bögre ketchup, 2 evőkanál dijoni mustár, egy bögre tej. Dekorációnak és köretnek hamburgerzsemlék pirítva, valamint hagymakarikák, vékonyra szeletelt savanyú uborka, ketchup, mustár.

Hogyan fogjunk hozzá?

A zellert karikázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát pedig préseljük le. A krumplit pucoljuk meg, majd kockázzuk fel, a cheddar sajtot reszeljük le.  A hús kezdjük el sütni egy fazékban az így előkészített zellerrel, hagymával és fokhagymával. Akkor vagyunk kész, ha a hús megbarnult (zsírjára sült), a hagyma és a zeller pedig már puha. Ekkor szórjuk meg az egészet a kimért adag liszttel, és pirítsuk pár percig, folyamatos kevergetés és átforgatás mellett. Adjuk hozzá a krumplit, majd öntsük mellé az alaplevet, és főzzük addig, amíg a krumpli puha nem lesz. Keverjük hozzá a leveshez a paradicsom konzervet, a sajtot, a ketchupot, és a dijoni mustárt. Forraljuk addig, amíg a sajt teljesen el nem olvad. Adjuk hozzá a tejet és keverjük fel, majd ismét forraljuk fel az egészet.

Még melegen tálaljuk, ha szükséges, az utolsó lépésnél egy kevés liszt és sajt hozzáadásával tovább sűríthető. Pirított hamburgerzsemlével isteni csemege!

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

A klasszikus hamburger marhahúsból készült húspogácsával igazán finom, ezért nem véletlen, hogy a sajtburger-levesnek is ez az egyik alapanyaga. Ajánlom hozzá húsüzemünk termékét, a tálcás kiszerelésben kapható Regnum darált marhahúst.

süti beállítások módosítása