Megéri kipróbálni: zablisztes palacsinta

2016. január 28. Deino

shutterstock_252120883.jpg

 

A palacsinta minden gyerek és felnőtt nagy kedvence - de nem kifejezetten egészséges. Kevesen tudják, de a palacsinta egészséges lisztekből is könnyedén elkészíthető, most a zablisztes változtat menetét mutatjuk be! Még talán finomabb is, mint az eredeti!

 

Mire lesz szükségünk?

40 dkg zabliszt, 4 közepes tojás, 4 dl tej vagy rizstej, 3 dl szénsavas ásványvíz, egy nagyobb csipet só, ízlés szerint egy kevés nyírfacukor/folyékony édesítőszer, 1 dl olaj, plusz még egy kevés majd a sütéshez.

Hogyan fogjunk hozzá?

Az előre kimért lisztet, a tejet, az ásványvizet egy tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a sót és az édesítőszert, és ismét simára keverjük az egészet, végül az olajjal harmadszor is elkeverjük a tésztát. Ha a már végeredményünk teljesen csomómentes és egyenletes, akkor félre tesszük pihenni. Nem kell neki sok idő, 30-60 perc bőven elegendő.

Ha készen állunk a sütésre, készítsünk elő egy merőkanalat, majd kenjünk ki olajjal egy teflonos serpenyőt. Mikor a serpenyő forró, szedjünk bele egy merőkanálnyi tésztát, és mindkét oldalát süssük ki. Nem kell túl sokáig sütni, megfelelő hőmérséklet esetén nagyon hamar kisül. Ha a tésztát az első merésnél túl sűrűnek ítéljük meg, akkor tudunk rajta még hígítani további tej/rizstej hozzáadásával. A mindkét oldalán megsütött palacsintákat tegyük egymásra egy tányéron ahogy készülnek - néhány perc alatt megpuhul a tésztájuk.

Tölteléknek fahéjas-vaníliás reszelt almát, vagy bio-narancslekvárt javaslunk!

süti beállítások módosítása