Ha unjuk a hőséget: hűsítő házi barack-koktél

2015. július 27. Deino

shutterstock_287555660.jpg

A nyári hőséget könnyebben átvészeli az ember, ha közben valami hideget szürcsölgethet - ne is habozzunk sokat, fogjunk pár barackot, és készítsünk egy nagy adag hűsítő barack-koktélt, amivel a legmelegebb kánikulát is simán átvészeljük.

shutterstock_247163881.jpg

Mire lesz szükségünk?

10 darab sárgabarack, 3-4 zöld citrom leve, 1 evőnakál méz, 2 evőkanál (barna) cukor, egy fél citrom leve, némi menta, szénsavas víz, jégkocka, egy kevés reszelt gyömbér.

Hogyan fogjunk neki?

Nulladik lépésként a szénsavas vizet helyezzük a hűtőbe, a jégkockatartót pedig a fagyasztóba, vízzel megöltve. Ha már vannak jégkockáink, nekiláthatunk a tényleges feladatnak. Húzzuk le a barackjaink bőrét, valamint vágjuk őket félbe. Tegyük bele őket egy turmixgépbe, majd adjuk hozzá a citromlevet és a zöldcitrom-levet, a reszelt gyömbért, a mézet és a cukrot, majd alaposan turmixoljuk össze. Turmixolás után öntsük fel hideg szénsavas vízzel, majd töltsük poharakba! Tegyünk hozzá némi jégkockát, díszítsük mentával és barack szeletekkel, és már fogyaszthatjuk is!

 

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

A legtöbb levet a citromból úgy nyerhetjük, ha szobahőmérsékletű gyümölcsöt használunk, és facsarás előtt a tenyerünkkel az asztalon meghengergetjük kissé.

Hogy akadályozzuk meg a citromszeletek kontrollálatlan spriccelését? Egyetlen bevágással a gerezd közepén megakadályozhatjuk, hogy összevissza spricceljen a citrom kinyomáskor.

Így spóroljunk a citrommal: Ha csak egy csepp citromlére van szükséged, nem kell rögtön konyhakéssel nekiesni. Szúrd meg egy villával, hústűvel, úgy csöpögtess!

süti beállítások módosítása