Villámgyorsan elkészül, nagyon gyümölcsös, és minden gyerek imádni fogja! A palacsintatésztában sült szilva az ősz egyik legjobb, legfinomabb édessége.
Mire lesz szükségünk?
Fél kiló minőségi szilva (közepes méretű), 2 nagyobb tojás, 1,5 dl tej, 5 púpozott evőkanál liszt, egy kevés só, 1 dl olaj a sütéshez, fahéj és porcukor / vanilíás cukor a tálaláshoz.
Hogyan fogjunk hozzá?
A szilvát nagyon alaposan, bő vízzel megmossuk, kivágjuk a szárát ha még benne van, majd eltávolítjuk a magját. Ha kész, tegyük félre a gyümölcsöket száradni, mert a következő lépéshez teljesen száraz kell majd legyen. A lisztet, a tojást, a sót és a tejet összekeverve palacsinta tésztát készítünk. Nem baj, ha egy picit sűrűbbre sikerül, mint a szokásos, csak könnyebb lesz vele dolgozni majd.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, amíg az olaj felforrósodik a megtisztított, száraz gyümölcsöt beleforgatjuk a palacsintatésztába. Az olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd fahéjas/vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk őket.