Villámgyors amerikai palacsinta

2016. november 10. Deino

shutterstock_464344886.jpg

Rengeteg sorozat és film vasárnapi idilljének elmaradhatatlan része az amerikai palacsintás reggeli. Most megmutatjuk hogyan lehet ezt a finomságot percek alatt elkészíteni!

shutterstock_387887104.jpg

Mire lesz szükségünk?

Mindenek előtt egy turmix-gépre, ugyanis ez a sebesség záloga ebben a receptben. Ezentúl pedig:

225 g finomliszt, egy nagyobb tojás, 3 dl tej, 3 evőkanál cukor, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet fahéj, egy evőkanál olaj, egy kevés méz, egy marék áfonya (elhagyható), valamilyen lekvár, vagy juharszirup.

Hogyan fogjunk hozzá?

 

A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és az olajat öntsük bele a turmix gépbe, majd adjuk hozzá a kimért liszt felét és a tej felét, turmixoljuk össze, adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet, majd turmixoljuk ismét addig, amíg egyenletes állagú végeredményt nem kapunk. Egy serpenyőt vékonyan olajozzunk ki, majd forrósítsuk fel. Öntsünk 2-3 kisebb, egyforma méretű korongot a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalát aranybarnára. Még melegen tálaljuk mézzel, mogyorókrémmel, lekvárral, vagy juharsziruppal.

Ha áfonyával álltunk neki a mutatványnak, akkor az egyenletesre keverés után forgassunk bele a tésztába kb. az áfonya felét, a maradékot pedig a sütés után adagoljuk a kész palacsinták tetejére. Ilyenkor érdemes a palacsintatésztát inkább egy nagyobb kanállal adagolni a serpenyőbe, hogy mindegyikbe kerüljön megfelelően áfonya - ha turmix edényből öntjük, akkor ez elég nehezen megoldható.

süti beállítások módosítása