A camembert sajtot nyugodtan nevezhetjük világhírűnek. Ezt a francia lágysajtot bizony mindenki ismeri, viszont itthon kevesen szokták bevetni a grillen - pedig nagyon is érdemes, mert isteni a végeredmény. Most egy igazán különleges megoldást mutatunk!
Mire lesz szükségünk?
4 db camembert sajt, 3 gerezd fokhagyma, egy kevés (egész) dió, 3 szál rozmaring, 2 evőkanál áfonyalekvár vagy dzsem.
Hogyan fogjunk hozzá?
Bontsuk ki sajtokat, majd egy éles késsel irdaljuk be a tetejüket nagyjából egyforma közökkel. A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a diót törjük kisebb darabokra (nem kell túl apróra), majd a vágások mentén szúrjuk bele őket a sajtba. A tetejére tegyük rozmaringot, majd csomagoljuk be fóliával őket egyesével. Nem kell a tetejére nagyon rányomkodni a fóliát, a lényeg, hogy alul teljesen befedje az egészet.. Grillrácson, vagy forróra hevített teflon serpenyőben 15 perc alatt készre sütjük. Elkészülte után nagyon óvatosan csomagoljuk ki, majd szedjük a tetejére áfonyalekvárt. Friss kenyér, pirítós, vagy francia baguette ajánlott mellé.