3 villámgyors köret grillhúsok mellé

2016. május 19. Deino

shutterstock_406860298.jpg

Aki szeret húst sütni, de nem szeret, vagy nem akar pepecselni mellé a körettel túlságosan, az most figyeljen: ez a három köret ugyanis a lehető legkevesebb befektetett energiával megúszható, mégis nagyon ízletes kiegészítője minden grillhúsnak!

Lime-os kukoricás salsa

shutterstock_226493566.jpg

Mire lesz szükségünk?

500-700 gramm konzerv csemege kukorica, 1 egész chilipaprika, 1 friss zöldcitrom 

Hogyan fogjunk hozzá?

A citromot mossuk meg alaposan, facsarjuk ki egy tálba a levét, majd reszeljük mellé a héját. Csöpögtessük le minél alaposabban a kukoricát, majd tegyük a tálba, aprítsuk fel a chili paprikát, adjuk azt is tál tartalmához, majd az egészet keverjük el alaposan, és tegyük a hűtőbe. 

Mediterrán toast

shutterstock_361578737.jpg

Mire lesz szükségünk?

Két nagyobb bagett, fokhagyma, néhány érett paradicsom, olívaolaj

Hogyan fogjunk neki?

Pucoljunk meg a fokhagymagerezdeket, a paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk félbe. A bagetteket szeleteljük fel (kissé ferdén), majd álljunk neki megpirítani őket a grillen (szigorúan parázs felett, semmi láng, füst). Utána cseppentsünk egy-egy csepp olivaolajat a grillezett bagettek tetejére, majd vágjunk félbe egy fokhagymagerezdet, és alaposan dörzsöljük be fele a pirítóst. Ha már minden szeletet alaposan fokhagymásítottunk, dörzsöljük be őket paradicsommal is. Ízlés szerint megszórhatjuk tengeri sóval, borssal.

Paradicsomos fetás falatkák

 shutterstock_128431178.jpg

Mire lesz szükségünk?

Egy nagy adag koktélparadicsom és feta sajt, egy-egy arányban.

Hogyan fogjunk hozzá?

Vágjuk félbe a paradicsomokat mosás után, a fetát pedig kockázzuk fel. Szúrjuk őket fogpiszkálóra úgy, hogy két paradicsom közé kerüljön egy feta sajt. Ha van kedvünk piszmogni vele, az alsó paradicsom aljából levágva egy keveset egyenletes felületet kapunk, amin "megáll" majd a falatka. Egy kevés tengeri sóval, borssal ízesíthetjük a végén.

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Paradicsomról nem lehet eleget beszélni! A Spar ajánlatában szerepel fekete, sárga, koktél, trimix, bugaci, lucullus és csomagolt San Marzano koktélparadicsom is. Ha pasta, akkor a San Marzano-t válasszuk, ezeket az ovális, nyújtott szilvatestű paradicsomokat imádják az olaszok is. Higgyük el nekik, régóta főznek vele, szószaik alapja és a pizzájuk feltétje is ez, de a szárított paradicsomot is ebből varázsolják!

süti beállítások módosítása