A pogácsa tökéletes vendégváró minden alkalomra. Most mutatunk egyet, ami a húsvét ízeit ötvözi a pogácsa klasszikus erényeivel!
Mire lesz szükségünk?
15 dkg apróra vágott füstölt sonka, fél kiló liszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 4 dkg (langyos tejben felfuttatott) élesztő, 2 teáskanál só
Hogyan fogjunk hozzá?
Öntsük a lisztet egy nagyobb tálba, majd először az élesztőt, utána pedig a többit hozzáadva közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát félóránként háromszor gyúrjuk át egy kicsit, közben hűvös helyen, vagy hűtőben letakarva hagyjuk pihenni. Ha kész, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk nyújtódeszkán, a tetejét bekockázzuk egy élesebb késsel, majd kör alakú formával, vagy egy nagyobb pezsgőspohárral kiszaggatjuk. Tegyük sütőpapíros tepsibe, majd verjük fel a tojást, és kenjük meg vele a pogácsákat. Közepes lángon, nagyjából 25-30 perc alatt világos-pirosas színűre sütjük.