Hamis almáspite, ami fél óra alatt kész van!

2015. szeptember 15. Deino

shutterstock_36311785.jpg

Mindenkivel előfordult már, hogy megkívánt valami édességet, de a bolti sütemény nem elég házi, a házi süteményre meg nem volt elég idő, vagy elég energia - ilyen alkalmakra tökéletes megoldás a hamis almás pite, ami összesen 15 perc sütést igényel, és mindennel együtt kész van fél óra alatt!

shutterstock_120618421.jpg

Mire lesz szükségünk?

Egy csomag leveles tészta, 3-4 darab alma, pár evőkanál sárgabaracklekvár, és némi fahéj.

Hogyan fogjunk hozzá?

Mossuk meg az almákat, szedjük ki a magházat, majd vágjuk félbe őket, és szeleteljük fel vékonyra mindet. Bontsuk ki a leveles tésztát, és vágjunk belőle 10 centi széles csíkokat. A külső egy centit hagyjuk "csupaszon", a belsejét kenjük meg egyenletesen baracklekvárral. A lekváros "célterületre" sorban helyezzük fel az almaszeleteket, és ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd helyezzük be a piténket. 15-20 perc alatt készre sül, ezt onnan tudjuk, hogy a széle szép barnára pirul. Tálaljuk magában vagy porcukorral megszórva, esetleg valamilyen öntettel. Nagyon fontos, hogy még melegen szolgáljuk fel, úgy a legfinomabb!

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Egy közmondás szerint: „Naponta egy alma, az orvost távol tartja”. A modern tárolási módszereknek köszönhetően, már megszoktuk, hogy egész évben rendelkezésünkre áll a legtöbb almafajta. 

Reszelve süteménybe bármelyik fajtát, pépesítve kisgyerekeknek (Idaredet), centrifugálva gyümölcslének (Jonathant), bármikor, bármennyit fogyaszthatunk.

A vásárlók egyre inkább a pirosas héjú, kemény húsú, leves, illatos és édeskés fajtákat kedvelik.

Ha beleharapok egy almába, akkor roppanjon, a fogaim között sercenjen a leve!

Szeptemberben a gála almát, októberben a jonagoredet, novemberben a Goldent, decemberben a Pink Ladyt kívánom, de akkor a mandarin már nagy kísértést jelent.

süti beállítások módosítása