Egy igazi energiabomba a gofrisütőből

2018. október 7. Kontent

A maratonra való készülés, vagy bármilyen aktív sport során kulcsfontosságú, hogy hogyan táplálkozunk, és az étrendünk a megfelelő arányban tartalmaz-e szénhidrátot, fehérjét és zsírokat. Ha nem megfelelő a táplálkozásunk, romolhat a sportteljesítményünk: a testösszetételünk nem az ideális irányban változik, ezenkívül valamilyen hiányállapot is lehet a következmény.

edesburisgofri.png

Az alábbi fogás elág kiadós ahhoz, hogy sportolók is rendszeresen felvegyék az étrendjükbe. Az édesburgonyának nagyon magas az E-, C- B2- B6 - vitamin tartalma, koleszterintartalma ugyanakkor alacsony, a tojás és a lazac együtt pedig igazi fehérjebomba. Izgalmas és tápanyagdús alternatíva a natúr csirkelmell helyett.

 

Édesburgonyás gofri füstölt lazaccal és posírozott tojással

 

Hozzávalók 4 db-hoz

  • 40 dkg édesburgonya (tisztítás előtt mérve, ez kb. 4 db közepes méretű édesburgonya)
  • 4 ek. SPAR Natur*pur Bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 2 + 4 db SPAR Natur*pur Bio tojás
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 ek. só
  • bors
  • a sütéshez 1-2 ek. SPAR Natur*pur Bio extra szűz olívaolaj

 

 

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn durvára reszeljük.
  2. Tálba tesszük és összekeverjük a liszttel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, valamint 2 db tojással. Kb. 10 percig állni hagyjuk.
  3. Felmelegítjük a gofrisütőt. Közvetlenül sütés előtt kevés olajjal kikenjük, és a mélyedésekbe egyenletesen elosztunk 1-1 evőkanálnyi masszát. Pár perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük, és tálalásig melegen tartjuk.
  4. Egy kisebb lábasban vizet forralunk. A tojásokat egyesével felütjük egy tálba, óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon. A forrásban lévő vizet kanállal megkeverjük – örvényt
    képzünk –, majd óvatosan beleengedjük a tojást. Egyszerre maximum két tojást készítünk. 3 perc 50 másodpercig főzzük, majd szűrőkanálba szedjük, hogy lecsepegjen.
  5. A tálaláshoz a gofrit tányérra tesszük, a tetejére helyezünk pár nagyobb darabra tépkedett lazacot, óvatosan rárakjuk a posírozott tojást. Friss salátalevelet tálalunk mellé, valamint opcionálisan tormát, kaviárt is kínálhatunk hozzá.
  6. Jó tudni! A lazac omega-3 zsírsavakban gazdag, amelyek gyulladásgátló hatással rendelkeznek,
    valamint védenek a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

  7. A recept a SPAR Életmód Étrend című könyvében is megtalálható. Bakonyi Panni jógaoktató, fitnesz instruktor és Bene Marci StrongFit-edző ajánlják a futóversenyekre való felkészüléshez.
     
süti beállítások módosítása