Ilyen a bajnokok reggelije: Éjszaka áztatott zabkása

2018. szeptember 19. Kontent

A zab az egyik legkomplexebb energia- és tápanyagforrás, gyakorlatilag egy superfood, ami nem hiányozhat a sportolók étrendjéből. Nagyon sok rostot és fehérjét tartalmaz, és vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag, többek között kiváló kálium-,  kalcium-, vas-, foszfor-, cink- és magnézium-forrás, magas az E- és B-vitamin tartalma.

ejszakaaztatott.PNG

ejszakaaztatott2.PNG

A zabkása tejjel, joghurttal, növényi tejekkel vagy akár vízzel megfőzve is fogyasztható, feldobhatjuk gyümölcsökkel, mézzel, lekvárokkal, és ha előző este összedobáljuk a hozzávalókat, másnap reggel már nem kell a reggelikészítésre időt szánni. Néhány perc alatt elfogyaszthatjuk, és kezdődhet is a korai edzés.

Hozzávalók:
● 40 g SPAR Natur*pur Bio zabpehely
● 80 ml SPAR Natur*pur Bio szójaital vagy SPAR Natur*pur Bio tej
● 1 csipet fahéj
● 1-2 tk. méz vagy SPAR Natur*pur Bio juharszirup
● 1-2 ek. SPAR free from zsírszegény natúr joghurt
● a tetejére sok friss gyümölcs

Elkészítés:
1. A zabpelyhet kimérjük egy jól záródó üveg aljára.
2. Hozzáöntjük a tejet, elkeverjük benne a fahéjat és a mézet.
3. Lefedjük, és éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megszívhassa magát nedvességgel.
4. Fogyasztás előtt natúr joghurtot kanalazunk rá, mézzel vagy juharsziruppal és sok friss
idénygyümölccsel ízesítjük.

Jó tudni: A zabpehely hamar eltelít, mivel vízben oldódó rostokban gazdag, amelyek lassítják a gyomor ürülését.

A recept a SPAR Életmód Étrend című könyvében is megtalálható. Bakonyi Panni jógaoktató, fitnesz instruktor és Bene Marci StrongFit-edző ajánlják a futóversenyekre való felkészüléshez.

süti beállítások módosítása