Omlósra pácolt fehérpecsenye egyben sütve

2016. november 30. ge

shutterstock_519570139.jpg

A többség általában szeletelt húst választ, ha hús sütésről van szó, pedig ha szép fehérpecsenyét találunk a boltban, érdemes egyben elkészíteni. Ha még sosem próbáltuk, itt az ideje nekiállni. A végeredmény zamatos, omlós hús lesz, ami minden perc munkát megér.

Egyben sült fehérpecsenye

1 darab marha fehérpecsenye 
10 dkg hsúosabb szalonna
3 fej vöröshagyma

A páchoz:

bors (ez lehet színes is)
római kömény
koriandermag
2 húsleveskocka
citrom

Először is készítsük el az olajos pácot, amivel majd a húst fogjuk bedörzsölni. A fűszereket egy száraz serpenyőben megpirítjuk, így jobban kijön majd az illatuk és egy mozsárban összetörjük. Egy keverőtálba fél deci olívaolajat teszünk, belecsavarunk egy citromot, hozzászórjuk az összetört fűszereket és alaposan összekeverjük-rázzuk. Finomra aprítunk 1 fej vöröshagymát, ezt is a pácunkhoz tesszük, illetve az ízesítő kockát is hozzámorzsoljuk. A húst a páccal alaposan bekenegetjük.

Két fej hagymát felkarikázunk és a szeletekkel kibélelünk egy mély tepsit, lehetőleg olyat, amit le is tudunk majd fedni. Erre kerül a darab hús, majd ráöntjük a maradék páclevet is. Lefedjük, majd lassú tűzön (150-160 fokon) kb. 3 órán át pároljuk. Ha elkészült, egy deszkára kivesszük és fóliába csomagolva egy fél órát pihentetjük. Közben a tepsiben marad hagymás pecsenyelét összeturmixoljuk és ha szeretnénk, pici liszttel és tejszínnel besűrítve mártást készítünk belőle. A szeletekre vágott hús mellé kínáljuk.

 

süti beállítások módosítása