Friss

Illatos tepsis karaj savanyú káposztával és almával

2016. október 26. 07:53 - ge

shutterstock_438260389.jpg

A savanyú káposztáról már megírtuk, hogy rengeteg jó tulajdonsága miatt az őszi-téli időszakban érdemes rendszeresen fogyasztani, de arra nem tértünk ki, hogy ha nem savanyúságként, köretként fogyasztanánk, mit kezdhetünk vele. Most egy egyszerű, tipikusan őszi fogást mutatunk, ami a káposzta mellett a vele sült almától lesz igazán pikáns.

Hozzávalók:

8 szelet rövidkaraj
Fél kiló savanyú káposzta
25 dkg szeletelt bacon
25 dkg csípős kolbász
Fél kiló krumpli, vagy édesburgonya
2 db alma
2 db paradicsompaprika
4 fej vöröshagyma
olaj, só

Először mindent feldarabolunk: az almát, a krumplit, a hagymát és a paprikát nagyobb gerezdekre, a kolbászt pedig karikára vágjuk. Egy tepsit kibélelünk a szalonnacsíkok felével, ráfektetjük az enyhén kiklopfolt hússzeleteket, majd arra az átmosott, kicsavart káposzta felét.

shutterstock_314919140.jpg

Ezt szépen kirakosgatjuk a kolbászkarikákkal, aztán rárakjuk a káposzta másik felét és beborítjuk szalonnacsíkokkal. Köré mehet a krumpli, a hagyma, a paprika és alma, aztán megsózzuk és meglocsoljuk olajjal. Előmelegített sütőbe, 180-200 fokon készre sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://friss.blog.hu/api/trackback/id/tr3111818099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.