Friss

Mustáros báránykaraj könnyedén

2016. szeptember 20. 10:30 - Deino

shutterstock_284547386.jpg

A mustáros báránykaraj neve hallatán valahogy nem az az ember benyomása, hogy valami könnyen elkészíthető ételről beszélünk. Pedig éppen ellenkezőleg, egy mezei rántotthússal több a munka, mint ezzel a remek fogással. Lássunk is neki!

shutterstock_266949986.jpg

Mire lesz szükségünk?

Fél kiló minőségi báránykaraj, 4 evőkanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, némi olaj, tengeri só és őrölt bors.

Hogyan fogjunk hozzá?

A fokhagymát pucoljuk meg, majd aprítsuk fel minél apróbbra. Ha nem szeretnénk feleslegesen aprítani, akkor fokhagymanyomóval préseljük át kétszer. Egy keverőtálban keverjük el nagyon alaposan a mustárral, és adjunk hozzá egy kevés olajat (fél evőkanál). Sózzuk, borsozzuk, majd ismételten keverjük el alaposan a mártást. A kisebb darabokra vágott karajt forgassuk bele a mártásba, majd tegyük egy külön edénybe, és fedjük le. 1,5-2 órát hagyjuk állni a hűtőben. Serpenyőben melegítsünk vékonyan olajat, majd süssük ki a húst. Köretnek barnarizst, vagy pertezselymes krumplit javaslunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://friss.blog.hu/api/trackback/id/tr9411663504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.