Friss

A nyár legszínesebb szendvicskrémje: fetás céklakrém

2016. augusztus 21. 09:45 - Deino

shutterstock_413683891.jpg

A céklánál kevés színesebb és egészségesebb zöldség van, lássuk mit lehet alkotni belőle, ha egy hűsítő szendvicskrémre vágyunk!

shutterstock_323239241.jpg

Mire lesz szükségünk?

Egy nagy cékla, 20 dkg feta sajt, egy közepes fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, egy gerezd fokhagyma, egy kávéskanál köménymag.

Hogyan fogjunk hozzá?

A céklát pároljuk puhára, majd egy apró lyukú reszelőn át reszeljük le. Egy külön tálban nyomkodjuk össze villával a feta sajtot, majd keverjük el a joghurttal egészen addig, amíg egységes, homogén elegyet nem kapunk. Reszeljük le a hagymát és a fokhagymát is, majd adjuk hozzá a céklához, és keverjük el. A céklát és a fetás joghurtot keverjük el, majd fűszerezzük egy kis köménnyel. Egy kicsit hagyjuk állni a hűtőben, majd fogyasztható is. Pirítóssal, vagy akár sült krumpli mellé mártogatni, kanalazni is kivágó fogás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://friss.blog.hu/api/trackback/id/tr5910033480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.