Friss

Fóliában sült rozmaringos újkrumpli

2016. május 29. 09:00 - Deino

shutterstock_170944898.jpg

Az egyik legnagyszerűbb dolog grillezés közben "batyus" krumplit sütni: nem foglalja a helyet a rácson, egyszerű elkészíteni, és nagyon különleges ízt és hangulatot kölcsönöz az elkészült ételeknek!

 

Mire lesz szükségünk?

0,5-1 kg újkrumpli, libazsír, tengeri só, egy ág friss rozmaring.

Hogyan fogjunk hozzá?

A nagyobb szemű újkrumplikat mossuk meg, sikáljuk meg, de nem kell őket a héjukat lepucolni, majd töröljük meg őket - ügyeljünk rá, hogy ne legyenek vizesek, mikor a parázsba kerülnek. Duplán vágott alufóliát vagy grillfóliát vékonyan kikenünk libazsírral, és teszünk bele pár levél friss rozmaringot, majd mehet bele a krumpli. Alaposan csomagoljuk be, hogy mindenhol fedje a krumplit a fólia! Süthetjük a rácson vagy közvetlenül a parázsban is, süss addig, amíg a villa át nem fut a csomagon. Fontos, hogy csak közvetlen tálalás előtt sózzuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://friss.blog.hu/api/trackback/id/tr828744606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.