Ötletes vendégváró: fűszeres sajtfalatokkal tűzdelt kiflikarikák spenótágyon

2015. augusztus 27. Deino

shutterstock_277189448.jpg

A vendégváró falatkákat mindenki imádja: nem készülnek sokáig, beszélgetés közben is nyugodtan be lehet kapni egy-egyet, ráadásul alig lehet abbahagyni őket - és rengeteg különfélét készíthetünk belőle, ha épp úgy tartja kedvünk! Most mutatunk egy receptet, amivel garantáltan nagy sikerünk lesz a vendégeknél.

shutterstock_223888819.jpg

Mire lesz szükségünk?

20 dkg bébi spenót, 2 csomag provence-i sajtkarika, némi olivaolaj, tökmagolaj, só, 1 nagyobb fürt szőlő, 1 pritamin paprika, néhány kifli (méretfüggő), vagy egy friss baguette (az E-szám mentes baguette különösen jó választás).

Hogyan fogjunk hozzá?

Alaposan mossuk meg a spenótot, csepegtessük le teljesen, és rendezzük tálra. Fontos, hogy a lehető legszárazabb legyen, a víz nem tesz annyira jót a kiflinek/baguettnek. Ha ezzel megvagyunk csepegtetünk rá egy kevés olívaolajat, majd tökmagolajat, és ízlés szerint megsózzuk tengeri sóval.

Karikázzuk fel a kiflinket, akár egy-egy csepp olajat is elkenhetünk a tetején, és minden karikára szúrjunk fogpiszkálóval egy-egy sajtot, majd helyezzük a zöld levelekre. Némelyikre húzzunk nyugodtan egy szőlőt is a sajt mellé!

Ha minden kész van, a kiflik közé (alaposan megmosott, majd megszárított) szőlőszemeket helyezünk, illetve vékony csíkokra vágjuk a pritamin paprikánkat, és azt is a falatkák közé szórjuk. Adhatunk hozzá diót is ha kedvünk tartja, vagy pedig a ha húst kívánunk, remekül kiegészíthető a recept valamilyen szárazabb sonkával! Ha pedig igazán szeretnénk meglepi a vendégsereget, a kiflikarikák felét pirítsuk meg egy kicsit tűzdelés előtt, így lesz puha és ropogós is a mixben!

süti beállítások módosítása