Friss

Miből készül a tökéletes bográcsgulyás?

2015. augusztus 11. 09:24 - Deino

A gulyásleves minden bizonnyal az egyik leghíresebb, legkarakteresebb magyar étel. Tipikusan olyan étel, amit nem nehéz elkészíteni, de nem könnyű a mesterévé válni. Most elárulunk pár tippet, hogy mit és hogyan tegyünk a bográcsba ahhoz, hogy még a legválogatósabb vendég is elégedetten csettintsen az ujjával utána! Így készül a tökéletes bográcsgulyás.

shutterstock_264729422.jpg

HÚS

A legjobb eredményért válasszuk a marhahúst. Lehet, nyak, lábszár, illetve bármilyen marha színhús.

Zöldségek

Itt már kicsit nagyobb kreativitást engedhetünk meg magunknak: tökéletes a feladatra a zeller, sárgarépa, vagy burgonya.

Fűszerek

Babérlevél, fokhagyma, kömény, só bors ízlés szerinti kombinációja.

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

Nagyon fontos, hogy a húst megfelelően aprítsuk fel, valamint hogy kellő mennyiségű vöröshagymát és pirospaprikát használjunk - pont úgy, mint egy jó pörkölt esetében! Mindenképpen figyeljünk oda a főzés közben a megfelelő mennyiségű folyadék használatára, utánpótlására.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://friss.blog.hu/api/trackback/id/tr977686418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.