Friss

3 tökéletes szendvics otthonra

2015. április 27. 08:19 - Deino

shutterstock_186562133.jpg

A szendvicseket imádjuk, néha pedig otthonra is érdemes összeütni valami jót, nem csak a gyerekek tízóraijára, vagy kirándulásra tartogatni őket. Három szendvics, amit a kanapán ülve is imádni fogunk!

Francia tonhalsalátás szendvics

shutterstock_237580792.jpg

Mi kell hozzá?

Egy francia bagett, egy gerezd fokhagyma, egy friss csokor bazsalikom, szeletelt olajbogyó, egy vékonyra szeletelt, magozott kaliforniai paprika (piros), egy közepes fej apróra vágott vöröshagyma, egy kis adag apróra vágott petrezselyemzöld, némi friss citromlé, néhány evőkanál extra szűz olívaolaj, tengeri só, őrölt fekete bors, és tonhal ízlés szerint.    

Hogyan fogjunk neki?

Vágjuk ketté a bagettet hosszában, az alsó felének szedjük ki a puha belsejét. A kibelezett részt kenjük át fokhagymával - ide kerül majd a töltelék. A szétvágott bagetteket enyhén locsoljuk meg olíva olajjal, és mehet rá a bazsalikom. A többi hozzávalót tegyük egy keverőtálba a tonhallal együtt, csepegtessünk hozzá néhány kiskanál citromlevet, és némi olívaolajat. Keverjük el, majd hagyjuk egy kicsit összeérni, végül tengeri sóval, borssal ízesítjük. Töltsük bele a kibelezett bagettebe, majd helyezzük be pirulni egy kicsit a sütőbe!

Isteni paradicsomos szendvics

shutterstock_107861711.jpg

Mire lesz szükségünk?

Néhány szelet teljes kiőrlésű kenyér, minél sűrűbb az állaga a kenyérnek, annál jobb. 2-3 közepes méretű, érett paradicsom. Majonéz, durvára őrölt bors, tengeri só, és némi bazsalikom (elhagyható).

Hogyan készítsük?

Pirítsuk meg a kenyérszeleteinket ropogósra, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni őket. Ezalatt vágjuk fel a paradicsomot, és szedjük ki belőlük a magokat! A kenyér egyik oldalára tegyünk egy erősen púpozott teáskanálnyi (hideg) majonézt, majd helyezzük rá a paradicsomszeleteket, és igény esetén a bazsalikomot. Erősen sózzuk, borsozzuk meg - kész is vagyunk!

Pulykás-sajtos-szőlős csoda

shutterstock_253864684.jpg

Mire lesz szükségünk?

Teljes kiőrlésű  bagett, néhány evőkanál olívaolaj, svájci vagy eidami sajt, endívia vagy jégsaláta, szeletet pulykasonka, felezett szőlő, és némi bors.

Hogyan készítsük?

A bagettet elfelezzük, óvatosan meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, majd kicsit megpirítjuk. Az egyik felére tegyünk egy szelet sajtot, 2-3 levél salátát, majd szeletelt pulykasonkát, végül néhány evőkanál felezett szőlőt oszlassunk el a tetején, és ízesítsük borssal, majd csapjuk rá a másik fél bagettet.

Pákai Balázs, a SPAR pékszakértőjének tanácsa

A teljes kiőrlésű termék a búzaszem minden részét tartalmazza. A teljes kiőrlésű lisztből készült termékek színe nem egységesen barna.

Az őrlés során a korpát nem őrlik olyan finomra mint a lisztet, ezért a nagyobb szemcseméret miatt a korpa jól látható a termék felületén és bélzetében is. A szendvics készítéshez keresse a SPAR üzletekben a teljes kiőrlésű pékárut.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://friss.blog.hu/api/trackback/id/tr817390126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.