Friss

Illatos tepsis karaj savanyú káposztával és almával

2016. október 26. 07:53 - ge

shutterstock_438260389.jpg

A savanyú káposztáról már megírtuk, hogy rengeteg jó tulajdonsága miatt az őszi-téli időszakban érdemes rendszeresen fogyasztani, de arra nem tértünk ki, hogy ha nem savanyúságként, köretként fogyasztanánk, mit kezdhetünk vele. Most egy egyszerű, tipikusan őszi fogást mutatunk, ami a káposzta mellett a vele sült almától lesz igazán pikáns.

Tovább olvasom
komment

Őszies ízek: mustos borjúborda gombával

2016. október 14. 10:41 - Deino

shutterstock_73643320.jpg

Borjúnak a fiatal szarvasmarhát nevezzük. Általában 3 hónapos korban vágják az állatot, aminek így a húsa a marhahúsnál kevesebb zsírt tartalmaz, viszont tápanyagaiban majdnem azonos.

A borjúborda egy isteni fogás, amire egyetlen húsimádó sem tud nyugodt szívvel nemet mondani - ízletes, különleges vacsora! Lássuk, hogyan öltöztethetjük ez az ételt őszies köntösbe egy kis gombával!

Tovább olvasom
komment

Az őszi-téli időszak legjobb vitaminforrása: a savanyú káposzta

2016. október 11. 09:00 - Deino

shutterstock_339681992.jpg

Az ősz beköszöntével egyre fontosabb a szervezet vitamin utánpótlása - bizony, ilyenkor hajlamosak vagyunk nyomni az ágyat mindenféle légúti betegségek, és a legyengült immunrendszernek köszönhető nyavaják miatt. Sokan ilyenkor a meleg égövek gyümölcsei után nyúlnak a vitaminpótlás reményében - pedig a kivi, a narancs és a mandarin messze elmaradnak a savanyú káposzta mellett. Lássunk miért!

Tovább olvasom
komment