Friss

Villámgyors ünnepi fogás: vajas-mézes csirkemell

2016. december 07. 09:14 - Deino

shutterstock_442232551_1.jpg

A vajas-mézes csirkemell isteni és látványos vendégváró fogás, ráadásul nagyon ízletes! Az elkészítése sem igényel különösen nagy megszakadást, csak egy picit kell előre dolgozni vele - lássunk is hozzá!

Tovább olvasom
komment

Egy klasszikus rakott étel karfiolkedvelőknek

2016. november 25. 09:55 - ge

shutterstock_501609634.jpg

A rakott karfiolt könnyű elrontani: ha rossz minőségű alapanyagokkal dolgozunk, ízetlenre főtt karfiolt és rossz húsból készült csomagolt darálthússal készítjük, por állagú bolti zsemlemorzsával szórjuk és végül sovány, vizes tejfölt használunk, akkor ne csodálkozzunk, ha a család csak az egészség és a háziasszony kedvéért eszi meg a vacsorát. Ám ha odafigyelünk a hozzávalókra, ha friss karfiolt párolunk hozzá, ha szép húst daráltatunk le frissen a hentesnél és minden egyéb hozzávalóból is megfelelő minőségűt választunk, ez az étel is egy isteni, illatos rakott fogás lesz, amit mindenki szívesen lát a tányérján.

Tovább olvasom
komment

Őszi tócsnivariációk egy gyors vacsorához

2016. november 16. 06:34 - ge

shutterstock_359619380.jpg

A tócsni, avagy lapcsánka, cicege, rösztike, ki hogy ismeri, egy ellenállhatatlan krumplis fogás, amit ehetünk önmagában, de köretként is remek. Sőt, nem csak burgonyából készíthető, most ezekre is mutatunk néhány változatot.

Általános szabály, hogy a tócsnit mindig forró olajban süssük és frissen tálaljuk. Mindegyik sós változatnak jól áll a fokhagyma is, de a tálalásnál kínálhatunk hozzá (fokhagymás) tejfölt és a reszelt sajtot is.

Tovább olvasom
komment