Készítsünk házi töpörtyűt!

2017. január 27. 09:49 - ge

shutterstock_547571959.jpg

A töpörtyű, vagy tepertő a tulajdonképpen melléktermék, de mégis milyen finomak ezek a zsírszalonna kiolvasztása után visszamaradt darabok, amik még pont megfelelően zsírosak, de egyben finom ropogósak is. A legtöbb hentesnél lehet sertés, liba, esetleg kacsatepertőt venni, de ha szép zsírszalonnához jutunk, megpróbálkozhatunk vele házilag is. Sok dologra nincs szükség, de a hőfokra és a folyadékok adagolására érdemes odafigyelni.

Tovább
komment

Ha szereti az olasz konyhát és húsimádó, ez az Ön fogása!

2017. január 26. 09:49 - ge

shutterstock_245360614.jpg

Az osso bucco, azaz lyukas csont egy remek olasz készült étel neve, ami hagyományosan borjúból készítenek, de marhalábszárból sem lesz rossz. Az otthon is könnyen elkészíthető fogásnál az alapanyag minősége és feldolgozása dönt: csak friss, szép, szigorúan a velőscsonttal együtt szelt marhalábszárból vagy borjúcsülökből készítsük!

Tovább
komment

Villámgyors, de tápláló reggeli: madársaláta főtt tojással

2017. január 07. 14:38 - Deino

shutterstock_271829927.jpg

Ne hagyjuk, hogy a reggeli kapkodás és rohanás áldozatává váljék a reggelink - kevés rosszabb dolgot tehetünk a szervezetünkkel ébredés után, mintha egy szűk, gyorsan lehajtott kávéból álló reggelire ítéljük. Inkább készítsük el ezt a pár perces salátát, ami nagyon meghálálja a belefektetett időt!

Tovább
komment