Villámgyors, egészséges és olasz: caprese saláta

2017. január 12. Deino

shutterstock_508377580.jpg

Télen pontosan ilyen reggelikre van szükségünk: félálomban, fél kézzel összerakható fogás, rengeteg vitaminnal, könnyű, de mégis tápláló fogás! Nem lehet hibázni vele.

shutterstock_341346041.jpg

Mire lesz szükségünk?

3 nagyobb paradicsom, 20 dkg minőségi mozzarella sajt, friss bazsalikom, őrölt fehérbors, extra szűz olívaolaj és egy kevés balzsamecet.

Hogyan fogjunk hozzá?

Első lépés a tisztaság: alaposan mossuk meg a paradicsomot, a mozzarellát pedig tartsuk a kezünk ügyében: következőnek mind a paradicsomot, mind a mozzarella "gömböket" vágjuk fel kb. 3 milliméter vastagságú szeletekre. A szeleteket tegyük egymásra kör alakban, váltakozó sorrendben: egy paradicsom, egy sajt, egy paradicsom, egy sajt. Őröljünk rá egy kevés fehérborsot, majd díszítsük fel bazsalikomlevelekkel. Végezetül locsoljuk meg olívaolajjal, és egy pár csepp balzsamecettel ízesítsük.

"Kísérőnek" teljes kiőrlésű pirítóst, vagy bagettet ajánlunk.

 

süti beállítások módosítása