Zöldséges marha stir fry, wokban

2016. november 29. Deino

shutterstock_309204230.jpg

Ha szeretnénk összedobni valami látványos, ízletes, és remekül variálható, laktató vacsorát, akkor ennél jobb receptet keresve se találhatnánk! Fogjunk is hozzá!

shutterstock_127685378.jpg

Mire lesz szükségünk?

1 nagyobb egész cukkini, fél kiló minőségi marhacomb, 1 fej lilahagyma, 1 darab, közepes méretű sárga, és egy darab piros kalifornia paprika, 4 közepes gomba, frissen őrölt bors, tengeri só, és egy kevés őrölt gyömbér.

Mivel variálható?

A felhasználható zöldségek sora szinte végtelen, keverhetjük például a mixet koktélparadicsommal, vagy éppen használhatunk brokkolit, esetleg zöldbabot is - tényleg egy olyan recept, amit nyugodtan tudunk a saját szánk íze szerint módosítani, vagy épp annak megfelelően alakítani, hogy mi akad éppen a hűtőben.

Hogyan fogjunk hozzá?

A hús mossuk meg, készítsük elő, majd aprítsuk fel egyforma, megközelítőleg két centis kockákra. Tegyük oda a wokot a tűzre, majd mikor már forró, adjunk hozzá egy kevés, nagyjából egy dl olajat. Várjunk egy percet, majd mehet bele a húst. Közepes lángon, valamilyen "lyukas" fedő alatt pirítsuk meg. A gombát addig mossuk meg, majd negyedeljük fel, és adjuk hozzá a húshoz. Mossuk meg a paprikákat, vágjuk ki a magházat teljesen, majd nagyjából fél centi vékony, hosszú szeletekre aprítsuk fel őket. Keverjük össze őket kicsit, majd adjuk hozzá a húshoz. Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a két végét, majd szeleteljük vékonyra - és már mehet is a wokba. Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk fel negyedekre, majd szeleteljük fel a negyedeket vékonyan. Adjuk a hús mellé, majd az egészet kevergessük meg 10-15 percenként. Akkor vagyunk készen, ha a hús már puha, ekkor hozzáadjuk a fűszereket, alaposan keverjük meg, forgassuk át az egészet, majd egy pár percet még hagyjuk "összesülni". Még melegen tálaljuk.

süti beállítások módosítása