Szőlő szörp pofonegyszerűen

2016. szeptember 16. Deino

shutterstock_160157525.jpg

A szőlő isteni finomság mind nyersen, magában, mind sütemények, saláták részeként - az egészségre gyakorolt jó hatásairól már korábban megemlékeztünk. Most lássuk, milyen egyszerűen lehet belőle szörpöt készíteni! Isteni finom végeredmény, minimális fáradozással!

shutterstock_446052376.jpg

Mire lesz szükségünk?

Triviálisan hangzik, de leginkább szőlőre és cukorra. Arányait tekintve: minden egy liter kipréselt szőlőléhez szükséges 50 dkg cukor. Szükség lesz még szörpkészítésre alkalmas, tiszta, elmosott üvegekre. A mennyiség csak tőlünk függ.

Hogyan lássunk hozzá?

A szőlőfürtöket alaposan mossuk meg, majd szemezzük le, és a végén a szemeket egy nagyobb edénybe préseljük le. Az így kapott levet (a szőlő héját benne hagyva!) egy éjszakán át hagyjuk hűlni hűtőben. Másnap átnyomkodjuk, és a tiszta levet egy apró lyukú szűrővel leszűrjük. Egy nagyobb edényben nagyjából a cukrot hozzáadva nagyjából 20-25 perc alatt nagy lángon sziruppá főzzük.

Az elmosott üvegeket 5 perce tegyük be a mikróba, hogy csírátlanítsuk őket. Vigyázat, közben alaposan fel fognak forrósodni, konyhai sütőkesztyű használata mindenképp javasolt. Egyesével beletöltjük a frissen elkészült szőlőlét az üvegekbe, erősen rácsavarjuk a tetejüket, majd pár percig fejjel lefelé állítjuk őket. A megtöltött üvegeket egy dobozba tesszük, és a közéjük bélelünk újságpapírt vagy egy száraz törülközőt, majd a végén a tetejét is letakarjuk, és így hagyjuk lassan kihűlni.

süti beállítások módosítása