Ínycsiklandó báránypecsenye!

2016. szeptember 8. Deino

 shutterstock_459431305.jpg

Egy jól elkészített báránypecsenyénél kevés jobb dolog van a húskedvelők számára: ízletes, omlós, igazi különlegesség. Ha tudjuk a menetét, akkor pedig nem is annyira nagy ördöngősség elkészíteni! Lássunk is hozzá!

Mire lesz szükségünk?

12 darab apróbb fajta burgonya, két nagyobb burgonya, 80 dkg konyhakész, darabolt báránylapocka, 2 fej vöröshagyma, 3 sárgarépa, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál (vágott) petrezselyemzöld, egy adag húsleves alaplé.

Hogyan fogjunk hozzá?

Tisztítsuk meg alaposan a bárányhúst, öblítsük át, majd vágjuk fel a húst apró darabokra. Pucoljuk meg az előkészített vöröshagymát is, majd aprítsuk fel. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd pároljuk meg rajta a hagymát. Tegyük bele a bárányhúst, és süssük át alaposan. Pucoljuk meg a nagyobbik féle krumplinkat is, valamint a répákat, majd aprítsuk fel őket, és adjuk mindkettőt hozzá a húshoz. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk össze őket, majd adjunk hozzá annyi húsleves alaplét, hogy ellepje az egészet. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük szinte teljesen puhára. Nagyjából egy óra múlva adjuk hozzá az apró burgonyát is mosás, hámozás után, és minden puhára főzünk. A végén a bárányt és a krumplit rendezzük külön, a hús szórjuk meg egy kis apróra vágott petrezselyemmel.

süti beállítások módosítása