A zöldbab megdicsőülése: palócleves bográcsban

2016. augusztus 28. ge

shutterstock_370069088.jpg

Ha már unjuk a pörköltet, lépjünk egy lépéssel tovább és készítsünk a bográcsunkban palóclevest! Az alap egy szaftos sertéspörkölt, amit zöldbabbal és krumplival folytatunk, végül kenyérrel fogyasztjuk. Szárnyasból, vagy hagyományosan birkahúsból is készíthető, de most egy sertés combból készültet mutatunk be.

Hozzávalók

70-80 dkg sertéscomb
4 fej vöröshagyma
fél kiló zöldbab
fél kiló burgonya
2 paradicsom
1 paprika
1 tejföl
olaj, só, őrölt bors, csemegepaprika

shutterstock_128669465.jpg

Elkészítés

A bográcsban zsiradékot forrósítunk és az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzárakjuk a kockákra vágott húst, majd kicsit később a cikkekre vágott, meghámozott paradicsomot és a nagyobb darabokra vágott paprikákat. Ha már puhult, őrölt borssal és őrölt paprikával fűszerezem, vizet nem rakok alá, kap eleget a zöldségektől. . Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot és ekkor jöhet a víz, de csak annyi, hogy épp ellepje. Az előfőzött vagy mirelit babot csak a végén kell beletenni. Jöhet a burgonya is, amiket kis kockákra vágunk, majd az újabb  adag víz, amennyire hígra szeretnénk a levest. Ízlés szerint sózzuk, majd ha már minden puha, a tejföllel behabarjuk. Friss kenyérrel isteni. 

süti beállítások módosítása