Ezt a fűszeres club szendvicset mindenki imádni fogja!

2016. augusztus 24. Deino

shutterstock_101334100.jpg

Egy ízig vérig húsos szendvics-csoda, amit nem egyszerű elkészíteni, de a végeredmény annyira magáért beszél, hogy vétek lenne kihagyni. Ha szeretnénk lenyűgözni a vacsoravendégeket, ez bizony tökéletesen alkalmas rá!

shutterstock_129457538.jpg

Mire lesz szükségünk?

50 dkg csirkemell filé, 21 szelet minőségi, nem szakadós toast kenyér, 14 levél jégsaláta, 14 szelet bacon, 4 közepes paradicsom, 2 evőkanál majonéz, 2 teáskanál vaj, őrölt bors és fokhagymasó ízlés szerinti mennyiségben.

Hogyan fogjunk hozzá?

A csirkemelleket borssal, fokhagymasóval fűszerezzük, majd félretesszük kicsit pihenni. A baconszalonnát a vajon ropogósra sütjük. A szalonna zsírjában megsütjük a húsokat, majd a kenyérszeleteket is (mindkét felét). Egy-egy szendvics 3 szelet kenyérből áll: az első szelet tetejét megkenjük majonézzel, majd ráteszünk egy salátalevelet, aztán egy csíkokra vágott csirkemellet, ismét egy szelet kenyér, a tetejére ismét majonéz és egy levél saláta, bacon, majd a baconre a szeletekre vágott paradicsom, végül a harmadik kenyér, aminek az alja majonézes. A két átlósan átellenes sarokba szúrjunk le egy-egy fogpiszkálót, majd egy nagyon éles késsel átlósan vágjuk félbe a szendvicset. Ha mindegyikkel végeztünk, tálalhatjuk is. Ajánlott mellé köretnek a frissen sült hasábburgonya.

süti beállítások módosítása