A legparadicsomosabb olasz csoda, a Bruschetta

2016. augusztus 17. Deino

shutterstock_150683801.jpg

Ha szeretjük a paradicsomot és az olasz konyha ízvilágát, akkor a bruschettát feltétlen próbáljuk ki! Ennél jobb kombinációja nem nagyon van az ízeknek.

shutterstock_107025260.jpg

Mire lesz szükségünk?

16 szelet rozskenyér, 8 db nagyobb, érett paradicsom, 7 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, friss bazsalikom és oregánó (attól függően, mennyire szeretnénk fűszeresre a végeredményt), 5 evőkanál olívaolaj.

Hogyan fogjunk hozzá?

Vágjuk fel a lehető legapróbbra a zöldfűszereket, majd a paradicsomot is kockázzuk fel apróra! A fokhagymát pucoljuk meg, majd préseljük le fokhagymanyomóval. Ha nincs otthon fokhagymanyomó, akkor le is reszelhetjük. A felaprított oregánót, bazsalikomot és a paradicsomot egy közepes mréetű tálban keverjük össze, majd adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot, végül adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük el ismét az egészet egyenletesre. Tegyük félre a paradicsomot, ideje kezelésbe venni a kenyeret! Pirítsuk meg a kenyerek mindkét oldalát serpenyőben, majd a tetejére kanalazzuk rá a paradicsomot! Ha egy kis mozzarellát tépkedünk a tetejére, még finomabb lesz. Mindenképpen még meleg legyen a kenyér, mikor tálaljuk.

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

 

Paradicsomról nem lehet eleget beszélni! A Spar ajánlatában szerepel fekete, sárga, koktél, trimix, bugaci, lucullus és csomagolt San Marzano koktélparadicsom is. Ha pasta, akkor a San Marzano-t válasszuk, ezeket az ovális, nyújtott szilvatestű paradicsomokat imádják az olaszok is. Higgyük el nekik, régóta főznek vele, szószaik alapja és a pizzájuk feltétje is ez, de a szárított paradicsomot is ebből varázsolják!
süti beállítások módosítása