15 perces grillsajt, a rohanós hétköznapokra

2016. augusztus 12. Deino

shutterstock_391986280.jpg

A grillezett sajtot mindenki szereti, és azon kevés receptek közé tartozik, amiket tényleg egy pillanat alatt el lehet készíteni. A konyhában és a grillrácson is egyaránt nagyon hamar elkészül - csak ajánlani tudjuk. Most egy igazán villámgyors recepttel párosítottuk.

shutterstock_117646519.jpg

Mire lesz szükségünk?

40 dkg grillezni való sajt, 2 közeben pritamin paprika vagy kalifornia paprika, 5 nagyobb paradicsom, 1 fej lilahagyma, só bors, valamint egy kevés olajbogyó és olivaolaj.

Hogyan fogjunk hozzá?

Első lépésben a sajtot ujjnyi vastag, egyforma szeletekre vágjuk. Forró grillrácson (konyhában sütés esetén teflonserpenyő a megfelelő választás) pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát - elég hamar elkészül. Mossuk meg a zöldségeket, majd szeleteljük/aprítsuk fel őket. Egy nagyobb tálban keverjük össze őket, majd ízesítsük a mixet sóval, borssal. Adjunk hozzá egy kevés felkarikázott olajbogyót, valamint egy kis olivaolajat, és forgassuk át az egészet. Tálalásnál a saláta tetejére szedjük a sajtokat - ha szeretjük, tálalhatunk mellé pirított rozskenyeret, vagy olivaolajas baguettetet.

süti beállítások módosítása