Egy igazi mexikói mártogatós: paradicsomos salsa!

2016. június 28. Deino

shutterstock_167738039.jpg

A salsa nevét már mindenki hallotta - ez a méltán híres mexikói fogás kitűnő kísérője bárminek, ami mártogatásra alkalmas, kezdve a sült krumplitól a nacho chipsen át a vékonyra szeletelt, grillezett húsokig. Lássunk is hozzá!

 

Mire lesz szükségünk?

Fél kiló érett paradicsom, 2 érett avokádó, egy nagyobb gerezd fokhagyma, egy fej mogyoróhagyma, egy kisebb csokor újhagyma (csak a feje), friss chilipaprika ízlés szerinti mennyiségben, egy csokor friss koriander (aprított)., fél zöldcitrom préselt, szűrt leve, egy kevés tengeri só, és fehérborecet.

shutterstock_167737967.jpg

Hogyan fogjunk hozzá?

Aprítsuk fel a hagymákat, a fokhagymát préseljük le. Tegyünk mindent egy közepes tálba, majd öntsünk rá egy kevés fehérbor ecetet, és sózzuk meg. Picit keverjük el, majd hagyjuk állni tíz percet. Aprítsuk fel a koriandert, és a chili paprikából óvatosan vágjuk ki az erét, majd aprítsuk fel minél apróbbra. Mossuk meg a paradicsomot, majd kockázzuk fel nagyjából fél centis darabokra. Ezután mossuk meg az avokádót is, távolítsuk el a héját, a húsát pedig vágjuk fel szintén fél centis kockákra, ez utóbbit locsoljuk meg a lime levével. Tegyünk mindent egy tálba, locsoljunk rá még egy kevés borecetet, majd forgassuk át az egészet. Kiváló köret húsok tetejére kanalazva, vagy mindenféle parázson sült krumpli mellé.

süti beállítások módosítása