A tarja az egyik legjobb alapanyag grillezéshez, ugyanis hála a felépítésének, tökéletesen szaftos, puha marad, és roppant ízletes lesz a végeredmény. Most egy kis ázsiai csavarral készítjük el ezt a klasszikust!
Mire lesz szükségünk?
10 szelet sertéstarja, egy nagyobb darab friss gyömbér, 7 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb, egész chilipaprika, egy citrom facsart, szűrt leve, 5 evőkanál mogyoróolaj, egy kevés koriandermag, 2 evőkanál sötét szójaszósz, és ugyanennyi osztrigaszósz.
Hogyan fogjunk hozzá?
Pucoljuk meg a fokhagymát és a gyömbért, utóbbit daraboljuk fel 6-8 részre, valamint vágjuk le a nem ehető részeket a chiliről. Ha nem szeretnénk túl csípősre a végeredményt, akkor a paprikából szedjük mi a magokat, az sokat elvesz az "éléből". Tegyük az összes hozzávalót egy mixerbe / erre alkalmas konyhai robotgépbe, és aprítsuk addig, amíg homogén, krémes, péres végeredményt nem kapunk.
Hagyjuk állni egy 15-20 percet, majd keverjük el alaposan kanállal, mielőtt a hússzeleteket beleforgatjuk a kész szószba. Tegyük őket egy tálba, fedjük le az egészet, majd a hűtőben hagyjuk állni 5-6 órán át. Grillen, parázs felett süssük őket ropogós barnára, krumplisalátával, vagy paradicsomsalátával isteni fogás.
Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa
A tarja a sertés könnyen és sokféleképpen elkészíthető része, zsírban bővelkedik, így grillezés közben nem szárad ki. Egyben vagy szeletben is ízletes fogás készíthető belőle, kezdő háziasszonyok is biztos sikert érhetnek el vele.