Csirkemellsaslik barna sörös pácban!

2016. április 29. Deino

shutterstock_199124483.jpg

A saslik egy igazi nyári grillkedvenc, amit bármikor be lehet vetni, biztosan nem okoz csalódást. Most egy különleges páccal dobunk rajta egy nagyot!

Mire lesz szükségünk?

40 dkg csirkemell filé, 2 fej vöröshagyma, kb. 3 dl barna sör, 5 evőkanál akácméz, 4 gerezd fokhagyma, egy kevés őrölt bors , őrölt chiliés sötét szójaszósz, serpenyős sütéshez olívaolaj.

Hogyan fogjunk hozzá?

A fokhagymát vágjuk fel apróra, és keverjük el a sörrel, az akácmézzel, 5 csipet őrölt borssal és chilivel, valamint 5 evőkanál szójaszósszal. Keverjük el alaposan, majd mossuk át a csirkét, és kockázzuk fel. Tegyük egy üvegtálba, és öntsük nyakon a páccal, majd forgassuk át benne a kockákat. Másfél-két órát érdemes minimum a hűtőben pácolni sütés előtt.

A két hagymát pucoljuk meg, és szeleteljük fel cikkekre. Ezután mehet a hús a nyársakra, felváltva következzen hús-hagyma-hús. Grillen parázs felett sütjük, vagy pedig alternatívaként kisüthető serpenyőben is. sütés közben fontos, hogy gyakran forgassuk a nyársat, és minden oldalán egyenletesen süljön a hús! Még melegen a legfinomabb.

süti beállítások módosítása