Pikáns, gyömbéres almaleves ínyenceknek!

2015. október 13. Deino

 shutterstock_115250845_1.jpg

Az almaleves igazi őszi leves: átmelegíti a testet, a lelket, és a ködös, borongós őszi napokon igazi felüdülés belekanalazni otthon. Ráadásul elkészíteni sem nagy ördöngősség, így bátran merjük ajánlani az elkészítését mindenkinek!

shutterstock_99540773.jpg

Mire lesz szükségünk?

Négy darab, friss alma, egy egész citrom leve, 3 dl főzőtejszín, 1 evőkanál (egész) szegfűszeg, 2-3 evőkanál kristály vagy barnacukor, egy kávéskanál őrölt fahéj és végül egy evőkanál friss, reszelt gyömbér

Hogyan fogjunk hozzá?

Készítsük elő az összes hozzávalót, az almáinkat alaposan mossuk meg! Hámozzuk meg az összes almát, vágjuk ki a csutkájukat és a magházat, majd az alma tiszta húsát kockázzuk fel. Kerítsünk egy megfelelő méretű lábast, tegyük bele a feldarabolt almát, majd öntsük fel némi vízzel, és főzzük meg a reszelt gyömbérrel, a citrom levével, egy kevés cukorral és a szegfűszeggel.

Ha megfőttek az almák, párat tegyünk egy külön tálba, a maradékot pedig turmixoljük össze egyenletesre botmixerrrel. Öntsük hozzá a tejszínt, a fahéjat, valamint a maradék cukrot, és forraljuk össze! A félretett, megfőtt almakockákat tálaláskor adjuk hozzá a leveshez. Fontos, hogy mindig melegen tálaljuk!

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Egy közmondás szerint: „Naponta egy alma, az orvost távol tartja”. A modern tárolási módszereknek köszönhetően, már megszoktuk, hogy egész évben rendelkezésünkre áll a legtöbb almafajta. 

Reszelve süteménybe bármelyik fajtát, pépesítve kisgyerekeknek (Idaredet), centrifugálva gyümölcslének (Jonathant), bármikor, bármennyit fogyaszthatunk.

A vásárlók egyre inkább a pirosas héjú, kemény húsú, leves, illatos és édeskés fajtákat kedvelik.

Ha beleharapok egy almába, akkor roppanjon, a fogaim között sercenjen a leve!

Szeptemberben a gála almát, októberben a jonagoredet, novemberben a Goldent, decemberben a Pink Ladyt kívánom, de akkor a mandarin már nagy kísértést jelent.

süti beállítások módosítása