Bográcsozni mindenki szeret: nincs is jobb egy kiváló bográcsgulyásnál, vagy egy remek bográcsos halászlénél. Most elárulunk néhány apró titkot a bogrács kiválasztásától kezdve a főzés finomhangolásáig, amivel garantáltan csodás íze lesz bárminek, amit a bográcsba teszünk!
Milyen a jó gulyásbogrács?
A bogrács legyen kerek! Legalábbis az alja, a pereme pedig felfele szélesedik, kifelé hajlik. Ez nagyon fontos. A tüzeléshez választott fa mindig legyen szárazfa. Az elején tüzeljünk erősebben, nagy lánggal, majd a forrás megkezdése után 10-15 perccel "kotorjuk lejjebb" a tüzet, hogy csak szépen lassan főjön a leves.
Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa
A hősmérsékletet remekül szabályozhatjuk a bogrács láncával is, ha van: a lényeg, hogy a lassú forrás egyszer se álljon meg, amíg el nem készül az étel!