A gulyásleves minden bizonnyal az egyik leghíresebb, legkarakteresebb magyar étel. Tipikusan olyan étel, amit nem nehéz elkészíteni, de nem könnyű a mesterévé válni. Most elárulunk pár tippet, hogy mit és hogyan tegyünk a bográcsba ahhoz, hogy még a legválogatósabb vendég is elégedetten csettintsen az ujjával utána! Így készül a tökéletes bográcsgulyás.
HÚS
A legjobb eredményért válasszuk a marhahúst. Lehet, nyak, lábszár, illetve bármilyen marha színhús.
Zöldségek
Itt már kicsit nagyobb kreativitást engedhetünk meg magunknak: tökéletes a feladatra a zeller, sárgarépa, vagy burgonya.
Fűszerek
Babérlevél, fokhagyma, kömény, só bors ízlés szerinti kombinációja.
Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa
Nagyon fontos, hogy a húst megfelelően aprítsuk fel, valamint hogy kellő mennyiségű vöröshagymát és pirospaprikát használjunk - pont úgy, mint egy jó pörkölt esetében! Mindenképpen figyeljünk oda a főzés közben a megfelelő mennyiségű folyadék használatára, utánpótlására.