3 érv a grillkolbász kipróbálása mellett

2015. július 28. Deino

shutterstock_272813003.jpg

A grillezések sokaknál kimerülnek a pácolt húsok és zöldségek repertoárjában, pedig számos, számtalan grill kolbász kapható itthon, amikkel változatosabbá tehető a menü, és szinte garantált a kolbászkák sikere! Most mondunk három rövidre fogott érvet, hogy miért érdemes a következő grillezésnél a kosárba emelni pár grillkolbászt is, a poszt végén pedig egy egyperces videóban néhány jó trükköt is mutatunk.

shutterstock_257744683.jpg

Nem kell vesződni a páccal

A "hagyományos" grillhúsokkal szemben a grillkolbászok döntő többsége már kellően fűszerezve kerül a kezeink közé, így ezeket szinte tényleg csak fel kell tenni a rácsra, és meg is vagyunk - ha a boltban négy-öt különböző faját választunk ki, akkor sokkal könnyebb velük változatos ízeket varázsolni, mintha egyesével kéne kikevernünk hatféle pácot a húsokhoz.

shutterstock_191568938.jpg

Könnyen kezelhető

És ezt nem csak az elkészítésére értjük: míg egy szelet csirkét kézzel azért nem szívesen fogyaszt el az ember, a grill kolbászokkal nincs ilyen gond. A rácson is könnyen kezelhetőek, szinte csuklóból megfordít az ember négyet, oda se kell nézni.

Ha túl sok lett, irány a fagyasztó

Ha valamelyik vendégünk lemondja a megjelenést, akkor csak simán betesszük a fagyasztóba, és majd legközelebb elővesszük, vagy akár serpenyőben is kisüthető bármikor vacsorának. Bár tegyük hozzá, a grill kolbászból szinte lehetetlen túl sokat készíteni, mivel tipikusan olyan étel, ami eteti magát: az ember mindig csak még egy utolsót odaemel a tányérjára. 

Ebből a kis videóból pedig megtudhatjuk, hogy milyen kolbászok közül választhatunk, és mennyi ideig kell grilleznünk a tökéletes végeredmény eléréséért. Ja, és persze arra is választ kapunk, hogy milyen állapotban kell lenni a faszénnek ahhoz, hogy a kolbászokat a grillre helyezhessük. Felkészülni, izzítani… indulhat a kolbászsütés!

süti beállítások módosítása