A grillezések sokaknál kimerülnek a pácolt húsok és zöldségek repertoárjában, pedig számos, számtalan grill kolbász kapható itthon, amikkel változatosabbá tehető a menü, és szinte garantált a kolbászkák sikere! Most mondunk három rövidre fogott érvet, hogy miért érdemes a következő grillezésnél a kosárba emelni pár grillkolbászt is, a poszt végén pedig egy egyperces videóban néhány jó trükköt is mutatunk.
Nem kell vesződni a páccal
A "hagyományos" grillhúsokkal szemben a grillkolbászok döntő többsége már kellően fűszerezve kerül a kezeink közé, így ezeket szinte tényleg csak fel kell tenni a rácsra, és meg is vagyunk - ha a boltban négy-öt különböző faját választunk ki, akkor sokkal könnyebb velük változatos ízeket varázsolni, mintha egyesével kéne kikevernünk hatféle pácot a húsokhoz.
Könnyen kezelhető
És ezt nem csak az elkészítésére értjük: míg egy szelet csirkét kézzel azért nem szívesen fogyaszt el az ember, a grill kolbászokkal nincs ilyen gond. A rácson is könnyen kezelhetőek, szinte csuklóból megfordít az ember négyet, oda se kell nézni.
Ha túl sok lett, irány a fagyasztó
Ha valamelyik vendégünk lemondja a megjelenést, akkor csak simán betesszük a fagyasztóba, és majd legközelebb elővesszük, vagy akár serpenyőben is kisüthető bármikor vacsorának. Bár tegyük hozzá, a grill kolbászból szinte lehetetlen túl sokat készíteni, mivel tipikusan olyan étel, ami eteti magát: az ember mindig csak még egy utolsót odaemel a tányérjára.
Ebből a kis videóból pedig megtudhatjuk, hogy milyen kolbászok közül választhatunk, és mennyi ideig kell grilleznünk a tökéletes végeredmény eléréséért. Ja, és persze arra is választ kapunk, hogy milyen állapotban kell lenni a faszénnek ahhoz, hogy a kolbászokat a grillre helyezhessük. Felkészülni, izzítani… indulhat a kolbászsütés!